Приготвянето на кюнефе у дома изобщо не е сложно и можете да си го приготвите бързо и лесно с нашите продукти. Ние от kunefe.bg сме се постарали да опишем стъпка по стъпка как да постигнете този толкова обичан вкус, характерен за десертите на Ориента тук.

Ако обаче сте наистина заети или искате във фризера си винаги да имате порция от уникално вкусно кюнефе, ние имаме още едно ТОП предложение – готово замразено Кюнефе! То е само на 3 лесни стъпки и 20 минути разстояние от вас винаги, когато поискате!

Грабвайте едно от фризера и да започваме!
РЕЦЕПТА ЗА КЮНЕФЕ от готова порция:

  1. Размразяване: Разопаковайте порцията кюнефе и я оставете леко да се отпусне в алуминиевата тавичка от комплекта.
  2. Сироп: През това време подгответе сироп за 1 порция кюнефе от 80гр. захар, 80 мл вода и 1с.л. лимонов сок или щипка лимонтузу. Кипнете ги заедно, докато станат на гъст сироп. Свалете от огъня и оставете леко да изстине докато се пече кюнефето.
  3. Печене: В зависимост от фурната, кюнефето се изпича в рамките на 15-20 мин. на температура 180 градуса. Ще разберете, че е готово по неустоимия златист загар! Извадете го и веднага залейте със сиропа.

Кюнефето е готово! И може веднага да се сервира, като може да бъде гарнирано със смлян шамфъстък. Добавете топка ванилов сладолед или каймак и наистина ще попаднете в рая на десертите! Не се бавете- поднася се и се яде докато още е горещо, за да се точи кашкавала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *