Замразеният суров кадаиф дава толкова много варианти за приготвяне! Днес готвим Кадаиф Паша. Уникалното на този десерт се състои в простотата на изпълнението му и в примамливия му външен вид. Наистина изглежда впечатляващо и луксозно, а всъщност се приготвя изключително лесно и бързо!
Съставките му, в по- голямата си част са същите като за бисквитена торта, а времето, което отнема е също толкова минимално. Обещаваме ви, че щом го опитате, ще поискате още едно сочно рулце!Той ще се превърне в любимият ви десерт в събота вечер.
Какво ще ви трябва:
- 300 грама кадаиф
- 4 пълни супени лъжици масло
- 1 литър мляко
- 4 супени лъжици брашно
- 8 супени лъжици захар
- 1 ванилия
- 1/2 чаша счукани орехи
- 2 супени лъжици шамфъстък, пресни зрънца нар или други плодове и ядки – по желание за декорация
*** За още по- голямо улеснение, можете да приготвите крема и с готова смес от пакетче. Експериментирайте с вкусовете!***
Да готвим:
Нарежете кадаифа с ножица на ситни парченца. Изпържете го с половината масло в не залепващ тиган за кратко, докато стане златист и хрупкав. Изсипете го в правоъгълна тава и притиснете добре с ръце или с дъното на чаша. На дъното на тавата трябва да се образува еднакво дебела основа.
В тенджера се смесват добре млякото, захарта, брашното, ванилията и останалото масло и се слагат на котлона. Варете докато изври окото и се получи консистенция на гъст крем. Отдръпнете от котлона и продължите да разбивате с тел докато се охлади и стане гладък крем.
Изсипете крема върху кадаифа и поръсете с орехите. Оставете да се охлади за час в хладилник и след това нарежете на 8 или повече равни части според размерите на тавата ви. Подпъхнете нож или шпатула под всяко парче и завийте на руло. Украсете с още ядки и плодове и сервирайте.
Да ви е сладко!